Recept och middagstips från DN.se.
Mer om Mat & Dryck
Det här receptet är inspirerat av amerikanska förlagor, men i min version är äppelbitarna rätt så intakta och …
En klassiker blir en klassiker av en anledning. En grekisk sallad kan alla laga, det är inga konstigheter.
En rå tomatsås? Ja! Det är ibland precis vad man behöver en varm augustidag. Det viktigaste här är att …
Så snart de svenska tomaterna dyker upp i butik är jag där som ett skott och köper på mig kilovis av denna …
Det här är en smaskig grekisk paj med spenat, fetaost, dill och filodeg. Lätt men ändå rätt så mättande.
En okomplicerad, saftig och krispig paj för sommaren. Glöm inte att provsmaka chilins styrka, så att den …
De här små rullarna kan även göras med andra sorters färska bär, som hallon eller blåbär, eller en blandning.
För att lyckas med en riktig kick ass tuna sandwich måste du krama ur all vätska ur tonfisken!
Io amo l’Italia! Jag älskar Italien! Amo la mortadella! Jag älskar mortadella! Använd oliver av god kvalitet, …
Den här mackan leker med de smaker vi svenskar förknippar med sushi – som soja, wasabi och gari.
Svamp är en härlig råvara som är lätt att variera. Här är tio rätter du kan laga med hemplockad eller köpt …
Så enkelt och så gott: selleri och blåmögelost. Men var noga med detaljerna: avrinning och riktigt krispiga …
Att koka in smak i potatis är en enkel men briljant metod, som ger den här lättlagade aptitretaren lite extra …
Smaskiga och lite chilistarka bollar som är goda till kalla drycker före maten.
Glass till frukost? Ja varför inte, när man kan göra denna smoothie-glass som jag lovar kommer att älskas av …
Varma kanelbullar med vaniljglass. Helt otroligt gott och ett bra sätt att ta till vara på bullrester!
Det här är en av min systers favoritkakor, och det är ett bra betyg!
En snabb och god omelett, som går att variera stort. Bönorna kan bytas ut mot sparris, förvälld spenat eller …
Koukou sabzi, en grönskande omelett från Iran, kan lagas (och stavas) på många vis.
Omelett bakad i ugn blir saftig och god. Inte minst om den toppas med rikliga mängder smakrik ost.
Har du aldrig grillat sallad förut, se till att göra det direkt! Det är oväntat gott.
Se så sötpotatisen lyser upp tallriken med sin orange färg. Den stärkelserika rotknölen används ungefär som …
För att få ut så mycket som möjligt av smaken grillar eller steker jag grön sparris.
Den här snabbmixade dressingen är rund i smaken, har en viss sälta och är krämig i konsistensen.
För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad.
Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.
Se våra erbjudanden