Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Restaurang och gastronomi

Allt om: Restaurang och gastronomi 55 ARTIKLAR

EKONOMI

Kändiskocken öppnar ny restaurang i London

Kocken Niklas Ekstedt öppnar i september restaurang i London. Där kommer Ekstedt at The Yard att rymmas i en …

STHLM

Gulddraken hyllar Stockholms bästa klassiska krogar

Gulddraken fyller tjugo år, och firar genom att utse Stockholms bästa klassiska krogar.

STHLM

Elin Peters: Krogen är en plats som skapar minnen

STHLM

20 år med Gulddraken: Så har Stockholms krogliv förändrats i grunden

I år fyller DN:s krogpris Gulddraken 20 år. Under åren som gått har Stockholm blivit en annan matstad på …

VÄRLDEN
Uteservering på torget Grand Place i Bryssel.

Stopp för peppar och salt när belgiska restauranger öppnar

Inga peppar- eller saltkar på borden, ingen brödkorg, byta duk efter varje gäst.

EKONOMI
”Att arbeta på Systembolaget har förändrat mig, och hur jag fattar beslut”, säger Magdalena Gerger. ”Jag har lärt mig att gilla att föra en dialog med många intressenter. Det är komplext, ansvarsfullt och fantastiskt roligt.”

Systembolagets vd om hotet från näthandeln: Behöver lag om ensamrätt

I tolv år har hon varit vd för ett dryckesföretag som ska gå med vinst men samtidigt har som mål att minska …

KULTUR

Tareq Taylor: Skönt att forma kakor efter en skitdag med mobbning

Han rörs till tårar av en bra getost. Jobbar hårt för att slippa vara fattig. Och ser maten som ett sätt att …

SVERIGE
Ramadan är vanligtvis årets viktigaste period för restaurang Jasmin Al-Sham i centrala Malmö. I år är det med en klump i magen som Murhaf Al-Sibai räknar dagskassan.

”Det blir ingenting, det är kaos” – förlorad ramadan stenhårt slag mot restauranger i Malmö

Det har varit deras absolut viktigaste säsong. Brytandet av fastan under ramadan har i många år genererat …

SVERIGE
Mästerkocken Marcus Samuelsson med sin fru Maya Haile och 4-åriga sonen Zion i New York-stadsdelen Harlem.

Svenska kockens långa resa till restaurangtoppen i New York

Som kock i Frankrike fick Marcus Samuelsson höra att han aldrig skulle kunna driva en restaurang i toppklass: …

EKONOMI

O'Learys köper krogkonkurrent: Kommer rikta oss ännu mer mot Europa

Restaurangkedjan O'Learys köper upp den tidigare krisdrabbade konkurrenten Harrys.

EKONOMI
Max vd Richard Bergfors.

Max-vd:n vill begränsa matbudens vinster: De kostar mycket pengar

Matbuden har varit viktiga för att snabbmatskedjorna klarat sig genom pandemin. Men de stjäl för mycket av …

EKONOMI

Trots jättekrisen – ljuspunkter för krogpersonal

Många av de tiotusentals anställda som kickades ut från krogen och reseindustrin i pandemin har klarat sig …