Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Foto: Ulrika Pousette

Vegetarisk mat

Vegetarisk mat är ofta både god och enkel att laga. Här samlar vi vegetariska recept och veganska recept för både vardag och fest.

Mer om Mat & Dryck

Allt om: Vegetarisk mat 488 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
Lantliga höstpiroger.

Lantliga höstpiroger

En vän gjorde så härliga vegetariska piroger – smaksatta med bland annat lakrits.

MAT & DRYCK
Hallonstekta äpplen med karamellkross.

Hallonstekta äpplen med karamellkross

Två saker är viktiga för den här annars väldigt enkla efterrätten: valet av frukt och en viss snabbhet vid …

MAT & DRYCK
Smeksam sellerisoppa.

Smeksam sellerisoppa

Ibland är det bästa valet att bara låta råvaran dominera en rätt. Så här års är rotsellerin så fin, både lite …

MAT & DRYCK
Karamelliserade morötter, crème fraiche & vallmofrön

Karamelliserade morötter, crème fraiche & vallmofrön

Du behöver inget annat tillagningssätt för morötter än det här! Eller jo, för all del, du kanske vill äta dem …

MAT & DRYCK
Gnudi i vitlöksbuljong.

Gnudi i vitlöksbuljong

Gnudi är trolleri! Du smaksätter och rullar ricotta som du låter ligga i semolina.

MAT & DRYCK

Fyra recept som ger tröst och trygghet

Vad är egentligen comfort food? Här kommer fyra olika recept som ger tröst och trygghet.

MAT & DRYCK
Brynt smörbrownie. Ur ”Goda grejer” av Frida Lund.

Brynt smörbrownie

Detta är det godaste som har funnits på denna jord. Receptet är självklart utformat så att du kan ta minst …

MAT & DRYCK
Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Ur ”Comfort food. Från matnojor till ren njutning” av Agnes Gällhagen.

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Här har jag smält en hel kaka mörk choklad som vispas samman med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt …

MAT & DRYCK
Tröstsoppa. Ur ”Comfort food. Från matnojor till ren njutning” av Agnes Gällhagen.

Tröstsoppa

Här kommer en soppa för de dagar då förkylningen ligger och lurar runt hörnet.

MAT & DRYCK
Brödpudding med svamp. Ur ”Goda grejer” av Frida Lund.

Brödpudding med svamp

Ni måste laga det här receptet. Enkelt och fyllt av kärlek! Ett tips är att använda dagsgammalt bröd, …

EKONOMI
Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare.

Mathistorikern: Havrelivsmedel trendiga redan för 100 år sedan

På kaféer i New York och Berlin skummar baristor svensk havremjölk till cappuccino och caffelatte.

MAT & DRYCK
Kantarellskål med gräddfil och äggula.

Kantarellskål med gräddfil och äggula

Svensk höst på en tallrik. Försök hålla ingredienserna varma, och lägg upp precis innan ni ska äta.