Hoppa till innehållet

Vintips

Allt om: Vintips 227 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
Kollage: Ruben Ubeira

Tolv säkra kort på Systembolaget

Årets första vintips fokuserar på de bästa flaskorna på hyllorna under 200-lappen.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Pulled pork & chinon

Vinskolan del 55. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK

Studio DN 29 december: Så förändras champagne av ett varmare klimat

Försäljningen av champagne har mer än fyrdubblats i Sverige under de senaste 20 åren, och för många är …

MAT & DRYCK

Här är bästa bubblet att skåla in 2022 med

Nyårshelgen närmar sig och 2022 ska skålas in. Alf Tumble tipsar om sprudlande favoriter till supé, tolvslag …

MAT & DRYCK
Dryckestips som räcker ända fram till jul.

Bästa dryckerna till glöggkalas och luciafirande

Drycker för hela julen och tre nya vinböcker. Alf Tumble har valt ut favoriterna till julbordet, glöggkalaset …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Grenache – blanddruva som blir intressant när den får spela solo

Vinskolan del 54. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Lussebulle & sauternes

Vinskolan del 53. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Beaujolais och andra höstviner står på november månads inköpslista.

Tumble tipsar om bästa flaskorna i november

Från och med nu släpps de tillfälliga lanseringarna varje fredag på Systembolaget.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: I Pfalz skiner solen mer än i de flesta andra tyska vinregioner

Vinskolan del 52. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
Vinodlingar i Savoie, med Mont Granier i bakgrunden.

Därför dricker du snart vin från Savoie

Har du hört talas om viner från Savoie? Kanske inte, men snart blir det ändring på den saken.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Saperavi används till traditionella qvevriviner

Vinskolan del 51. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
”Intresset för pet nat växer hela tiden”, säger Lewis Morton, chefssommelier på Tyge & Sessil.

Så blev pet nat det trendigaste partybubblet

Plötsligt blev pet nat det trendigaste man kan dricka. Alf Tumble förklarar vad som gjort den bubblande …