Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vintips

Allt om: Vintips 131 ARTIKLAR

MAT & DRYCK

Alf Tumble: Konsten att klicka hem ett vin

MAT & DRYCK
Åtta spännande viner i mars. Från vänster Travaglini Gattinara 2016, Château Pierre de Montignac Médoc Cru Bourgeois 2016, Fabien Demois Chinon 2018, Cucha Cucha Cinsault 2019, Gobelsburg Langenlois Grüner Veltliner 2018 och Calmel & Joseph Picpoul de Pinet Villa Blanche 2018. Liggande: Mandala Chardonnay 2019 och Porta 6 Branco 2018.

Åtta favoriter bland nya viner i mars

Det fasta sortimentet på Systembolaget uppdateras den 2 mars med viner som ska finnas under en längre period …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Vin & pizza

Vinskolan del 5. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Tolv spännande viner i februari. De åtta stående flaskorna får högsta betyg (5) av DN:s Alf Tumble, medan de fyra liggande får 4 i betyg.

Vinnyheter i februari – här är tolv favoriter

Den 14 och 28 februari släpps tillfälliga vinnyheter i begränsad upplaga på Systembolaget.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Blaufränkisch – populär i Öst- och Centraleuropa

Vinskolan del 4. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Vin & sushi

Vinskolan del 3. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans vin med adress: Växande intresse för franska Jura

Vinskolan del 2. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
Hur mår vinet? Madeleine Stenwreth är en av 383 personer i världen, varav tre i Sverige, som har titeln Master of wine.

Så vet du om ett vin är defekt

Defekt eller inte? Vinvärlden växer och aldrig tidigare har vin kunnat smaka på så många olika sätt.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Nebbiolo – elegant druva med lång lagringspotential

Vinskolan del 1. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Skåla in 2020 med årets bästa bubbel 2019

Skåla in 2020! Nyårshelgen närmar sig och ett nytt decennium ska skålas in.

MAT & DRYCK
En skål för nya vinsatsningar i Australien.

Vintrender från andra sidan världen

Vinlandet som intro­ducerade lådvin i slutet av 1960-talet och blev världskänt för bombastiska shirazviner …

MAT & DRYCK

Julens bästa drycker – glögg, vin, svagt och starkt

Glöggfest, kluckande klappar och julbordsvin. Alf Tumble tipsar om drycker för festliga tillfällen, från …