Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Vintips

Allt om: Vintips 296 ARTIKLAR

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Vin med adress: Frankenviner kan få det där lyftet andra druvor bara drömmer om

Vinskolan del 88. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK

Så bra är de nya sommarvinerna i fasta sortimentet

Åtta viner passerade nålsögat när DN:s vinkritiker Alf Tumble testade uppdateringen av det fasta sortimentet …

MAT & DRYCK
Alf Tumble.

DN:s vinexpert Alf Tumble om vårens viner

Vilket är vårens bästa rosévin och vilket vin ska du välja till vårfesten? DN:s vinexpert Alf Tumble svarade …

MAT & DRYCK

15 roséviner som sätter smak på sommaren

DN:s Alf Tumble har testat årets utbud av rosévin. Här tipsar han om femton favoriter att sippa på i sommar.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Välj godello i stället för en chablis

Vinskolan del 87. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK

Maj månads viner bjuder på fest, bubbel och svensk rosé

Alf Tumble har vaskat fram tolv kvalitetsviner som släpps tillfälligt i mindre volymer under maj månad.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Pinot noir och grillad kyckling

Vinskolan del 86. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK

Vårens bästa vinlåda plockar du ihop själv

DN:s Alf Tumble har handplockat tolv viner under 200 kronor som matchar säsongens ljusare tillfällen.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Vin med adress: Därför är den stora regionen Languedoc-Roussillon oväntat okänd

Vinskolan del 85. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK

Tumble tipsar om tolv spännande vinnyheter i april

Det blir både prisvärda klassiker och utåtriktade nytänkare när DN:s Alf Tumble väljer tolv favoriter bland …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Muskat har 200 olika identiteter

Vinskolan del 84. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

VÄRLDEN
En traditionell qvevri, amfora, som man använder för att lagra vin i Georgien.

Vin med anor – fem tips

DN:s vinskribent tipsar om viner som odlats på platser där vinodlingen startade.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Bulgogi och kalifornisk pinot noir

Vinskolan del 83. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
Sauvignon blanc från vitt skilda adresser.

Åtta anledningar att dricka sauvignon blanc

Sauvignon blanc har aldrig smakat så bra, och aldrig haft så många olika uttryck, tycker DN:s Alf Tumble.

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Vin med adress: Därför blir det ingen årgång 2023 från Hawke's bay

Vinskolan del 82. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Carignan har många namn

Vinskolan del 81. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
Fyra vita och fyra röda med identitet.

Åtta viner du inte blir besviken på

I brist på nya bra viner i fasta sortimentet tipsar Alf Tumble om fyra vita och fyra röda viner med adress du …

MAT & DRYCK

Så hittar du fynden när priserna på barolo och barbaresco går upp

Nebbiolovinerna från Piemonte har blivit den nya amaronen – svenskarnas favoritvin när man vill lyxa till det …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans superkombo: Dolcetto och råbiff

Vinskolan del 80. Vilket vin ska man dricka till vilken mat? Och vilka smaker i maten kan lyfta vinet?

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Vin med adress: Wachaus tre stilar gör det lätt att välja vin

Vinskolan del 79. Bra viner har ofta en tydlig hemvist i både doft och smak – en kombination av växtplats, …

MAT & DRYCK

Riesling som ger vårkänslor och smaskig pinot noir – här är februaris bästa viner

Maffigt rött, svenskt rosébubbel och krispig kabinett hamnar på Alf Tumbles favoritlista, när han testar de …

MAT & DRYCK
Tolv vintips som räcker hela året.

Tolv bra vintips för dig med tunn plånbok

Här är de bästa flaskorna under 150 kronor. Alf Tumble har valt ut sex vita och sex röda favoritviner i det …

MAT & DRYCK
I DN:s serie Vinskolan guidar Alf Tumble till druvor, regioner och smakmatchningar.

Veckans druva: Tannat är en riktig bråkstake

Vinskolan del 78. Vad är typiskt för olika druvor, hur smakar de och vad ska man kombinera dem med för mat?

MAT & DRYCK
Gott nytt år!

Bästa bubblet att skåla in det nya året med

Bubbelfest! Vilka bubblor smakar bäst att fira in det nya året med? Alf Tumble har provat det mesta som finns …