Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-13 22:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/3d-show-ska-gora-middagen-magisk/

Äta ute

3D-show ska göra middagen magisk

”Banquet of Hoshena” är en kombinerad middagsupplevelse och 3D-show. Foto: Pressbild

I helgen är det matfestival i Teatern och nästa vecka har en spektakulär middagsshow premiär på Östermalm.

DN Text

Den 10 oktober öppnar en ny pop-up i restaurang Kasai i Stockholm, ett slags show som kallas ”Banquet of Hoshena”. Med hjälp av 3D-teknik, rekvisita och ljus ska gästerna samtidigt som de äter en femrättersmeny ”transporteras till ett främmande land där smaker och känslor är ihopkopplade och kungar, drottningar, älvor och vulkaner kommer till liv på bordet”, enligt ett pressmeddelande.

− Med Banquet of Hoshena vill vi att gästerna känner som att de kliver in i en helt annan, magisk värld – utan att behöva lämna bordet. Det är den ultimata helhetsupplevelsen, säger Nadine Beshir, som är producent.

”Banquet of Hoshena”, som tidigare visats i London, pågår mellan 10 oktober och 14 december. 

Mathias Dahlgren tolkar rätter från tre snabbmatsrestauranger. Foto: Alexander Donka

Stjärnkock poppar upp på matfestival

Matfestivalen Tugg är tillbaka i teatern, Ringen centrum. 3-6 oktober blir det olika typer av mat- och dryckesprovningar, workshops och ett chef’s table. Dessutom öppnar stjärnkocken Mathias Dahlgren en pop up-restaurang i Teatern, där han serverar personliga tolkningar av snabbmat.

Menyn beskrivs som ”en hyllning till Söders snabbmatspärlor”, och Dahlgren tolkar rätter från tre restauranger, Amida kolgrill, Nystekt Strömming och Thongwiset.

– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren.