Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/kk-tipsar-om-nyoppnade-favoriter/

Äta ute

KK tipsar om nyöppnade favoriter

En friterad Berlinermunk på Sekt. Foto: Krogkommissionen

Tre bra restauranger som slog upp portarna i våras, på Östermalm, Söder och i Vasastan.

Sekt: Trendkänslig och modig tysk satsning

Här råder tysk precision vad gäller maten, vinet och musiken. Personalen är stolt och ödmjuk på samma gång, precis så som intresserade gäster förtjänar. En krog som denna i varje kvarter skulle göra underverk för folkhälsan och den sociala samvaron. Herzlich willkommen!

Hemsida: http://sektrestaurang.se Prisklass: Mellan.

 

Tartar på fisken hamachi, med spröd majrova. Foto: Krogkommissionen

Symbios: Smak och stämning går hand i hand

I de ljusa lokalerna på den anrika Söderadressen samsas bar och matsal. Här kombineras fransk mat med det moderna nordiska köket. Fusionen känns kanske inte helt äventyrlig, men Symbios lyckas ändå överraska då och då. Här har man dessutom återvänt till det klassiska förrätt-varmrätt-dessert-konceptet.

Hemsida: www.symbiossthlm.se  Prisklass: Mellan.

 

Hälleflundra med smörig vitvinssås. Foto: Krogkommissionen

Loén: Matsalen är liten men naggande god

Lilla Loén har uppfinningsrik mat med hög ambition. Menyn är indelad i snacks, mellanrätter, varmrätter och desserter, och det går lika bra att komponera en traditionell trerätters som att beställa in ett urval mellanrätter att dela på kring bordet.

Hemsida: https://restaurangloen.se/  Prisklass: Mellan.