Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/ny-fransk-bistro-och-ol-for-hela-slanten/

Äta ute

Ny fransk bistro och öl för hela slanten

Fransk känsla på Dahlgrens nya bistro.

 

Rätta artikel

Stjärnkrögaren Mathias Dahlgren öppnar fransk bistro

Mathias Dahlgren, stjärnkrögaren som driver hyllade Matbaren och grönsakskrogen Rutabaga på Grand Hôtel, öppnar nytt. Den 1 februari öppnar han, tillsammans med mångåriga kollegan Staffan Naess, en franskinspirerad bistro och vinbar på The Sparrow Hotel, ett stenkast från Stureplan.

Målet är enligt Dahlgren att skapa en genuin fransk upplevelse, både vad gäller atmosfär och mat, och satsningen inkluderar en bistromeny, en vinbar och ett frukostkoncept. 

Mathias Dahlgren har tidigare drivit restauranger med inspiration från det spanska och det nordiska köket, med en matfilosofi han kallat ”det naturliga köket”. Denna filosofi ska han nu även tillämpa på det franska köket.

***

Öl för hela slanten på Kägelbanan

I helgen är det öl som gäller. Åtminstone på Kägelbanan, Södra Teatern. Där håller Nöjesguiden sin ölmässa, lördag 26 januari mellan klockan 13 och 21.

Ett tjugotal utställare finns på plats, och fokus ligger på hantverksöl och mikrobryggerier. Fjäderholmarnas bryggeri och Sigtuna brygghus tillhör veteranerna, men här finns även nykomlingar som göteborgsbaserade Hopsie Daisy och internationella gäster. Förutom öl blir det mat, musik och samtal från scen. Bäst är att boka biljett i förväg, läs mer på https://ng.se/olmassan