Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/nya-sommarsatsningar-i-krog-stockholm/

Äta ute

Nya sommarsatsningar i krog-Stockholm

Omnipollos flora serverar mjukglass. Foto: Omnipollo

Nu börjar uteserveringssäsongen, och bland årets nyheter finns en ölträdgård i Humlegården och takbar på Östermalm.

Rätta artikel

Omnipollos flora öppnar ölträdgård

Bryggeriet Omnipollo är känt för sin innovativa hantverksöl, och driver även populära pizzabaren Omnipollos hatt. Men nu längtar de ut, så i sommar blir det en ”beer garden”, invid Floras kulle i Humlegården.

I en gammal kiosk kommer man att kunna köpa öl och mat ur ena luckan (fokus ligger precis som på Omnipollos hatt på öl från det egna bryggeriet) och glass och kaffe i andra luckan. Matmenyn domineras av skaldjur som grillas på plats, medan mjukglassen kommer i nygräddad strut, och man kan antingen äta den på Omnipollos floras terrass eller ta den med sig ut i parken. 

 

Le Hibou har utsikt över Stockholms takåsar.

Cocktailbar på översta våningen

Bank Hotel på Arsenalsgatan som öppnade i höstas blev snabbt omtalat, och baren Papillon blev till exempel nominerad till DN:s Gulddraken. Inför sommaren slår man upp portarna till en cocktailbar och terrass högt upp i huset. 

Terrassen har utsikt över Strandvägen och Nybroviken, och i baren serveras specialkomponerade cocktails och ett stort urval alkoholfria drinkar.

Baren, som öppnar 17 maj, heter Le Hibou, vilket betyder uggla på franska och syftar på ugglan i Bank Hotels logotype.

Följ Krogkommissionens tester här