Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/rok-och-eld-pa-ny-krogsatsning-i-city/

Äta ute

Rök och eld på ny krogsatsning i city

På nyöppnade Folkparken finns rätter man kan dela på. Foto: Leif Milling

En storkrog med industrikänsla är en av nyheterna på Stockholms krogscen i höst.

DN Text

Nu slår nya restaurangen Folkparken upp portarna på Sveavägen. Det är en eldig och rökig satsning – där både ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill fått plats i köket. Utbudet bygger på amerikansk barbeque med influenser från hela världen, och både kött och grönt tar plats på grillen. 

”Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel. Genom grillen och röken skapar vi höga smaker för både köttälskare och vegetarianer”, säger krogveteranerna Martin Magnusson och Magnus Bergh som ligger bakom satsningen.

● ● ●

Öl på utställning

Karl Grandin ligger, tillsammans med Henok Fentie, bakom ölmärket Omnipollo – som även ynglat av sig till öl-och-pizza-krogen Omnipollos Hatt. Men han är också konstnär och designer. Den 31 augusti är det vernissage för hans utställning Hypnagoga i Det nya museet i Sundbyberg. Det är en gammal kyrka som numera inhyser ett museum och ett ölbryggeri, Sundbybergs köksbryggeri. 

Till utställningen har det gjorts en speciell öl, men fokus kommer att vara på den konstnärliga biten av Omnipollo. Utställningen visas till och med 28 september.