Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Äta ute

Sommar och rabatt på restaurang i Stockholm

Många restauranger haspar igen över sommaren. De som har öppet är däremot många gånger desto mer generösa, med sommarpriser som gör det värt att stanna i stan.

Trerätters för 295 kronor på Landet
Landet, LM Ericssons väg 27, t Telefonplan
Telefonplankrogen Landet har inte bara en sommarlång veritabel festival, med över 60 band bokade, på övervåningen, de har också en sommarmeny för restaurangen en trappa ner. ”Svensk toast”, med löjrom, crème fraiche, räkor, citronmajonnäs och rödlök, helstekt gödkalvsrostbiff med knipplök, majrova och senapssmörsås och rabarberkompott med jordgubbar och mjölkchokladglass serveras till och med 15 augusti för 295 kronor.

3 för 300 på Riche
Riche, Birger Jarlsgatan 4, t Östermalmstorg
Två menyer att välja på. 1) Portergravad biff med sikrom och rå äggula, ångad Västerhavstorsk med räkor, pepparrot och skirat smör och svenska jordgubbar med vaniljglass. 2) Räkcocktail ”Rhode Island”, kalvrostbiff med vit sparris och primörhollandaise och gino. Sommarmenyn gäller till och med 6 augusti. Uppge ”sommarmeny” vid bokning.

Mat plus ett glas för en hundralapp
Restaurang Borggården, Armémuseum, Riddargatan 13, t Östermalmstorg
Armémuseums restaurang Borggården drivs sedan början av året av ägarna till kulturbärarnas favoritlunchsalladsbufféställe, Atrium i Nationalmuseum. Under sommaren serverar man, förutom dagens och en variant på nämnda vegetariska buffé, även andalusisk gazpacho alternativt arboriorisotto tillsammans med ett glas vin eller en fatöl för bara 100 kronor. Öppet måndag-söndag 11-14.30 (22 vid fint väder).

25 procent rabatt på Restaurang Humlegården
Restaurang Humlegården, i Humlegården, t Östermalmstorg
Restaurang Humlegården rabatterar all mat på menyn med 25 procent måndagar och tisdagar i juli. För att rabatten ska gälla måste man ange ”smakrabatt” redan när man bokar, eller innan man beställer mat.

...BARA TÖRSTIG? ETT BONUSTIPS

Cava för 40 kronor glaset på Leijonbaren
Leijonbaren, Lilla Nygatan 5, t Gamla stan
In genom receptionen, upp för en trappa och ut på en undanskymd innergård har Leijontornet sin sommarservering. Mat till prisvärda barmenypriser, men, framför allt, cava för 40 kronor glaset mellan klockan 17 och 20 varje dag. Dessutom välblandat Pimm’s-bål på kanna för 145 kronor. Öppet måndag-lördag.

STÅENDE RABATTER

Halva priset på Hermans vegetariska för studenter
Hermans, Fjällgatan 23B, t Slussen
Hermans veranda bjuder en vidunderlig, strindbergsk, utsikt in mot Stockholm från Södermalm. Här äter studenter buffé två för en, varje dag, från klockan 15.

Halva priset på Rabarber på måndagar
Rabarber, Torsgatan 55/Karlbergsvägen 52, t S:t Eriksplan
"Ladies and gentlemen" kallar supertrevliga , rejäla husmanskrogen Rabarber sitt måndagserbjudande, där à la carten går för halva priset.

Rabattbonanza på Malaysia
Restaurang Malaysia, Luntmakargatan 98, t Rådmansgatan
Sydostasiat i "lilla Asien", på Luntmakargatan, som är ett stående bra val för veganer. Schysta, enkla wokrätter och grytor med namn som "Den skrattande gröna kon" baserade på sojakött och fräscha grönsaker. Malaysia är även erbjudandenas eldorado. Var dag har sin rabatt. Lammkväll på måndagar, alla lammrätter 100 kr, vegetarisk dito på tisdagar, då kostar alla rätter i kategorin 95 kr, onsdagar satayrätter för 99 kr. På helgerna rabatterad "shoppinglunch". I samtliga fall ingår dessutom en liten piffig förrättssallad. Nynypta blomsterdekorationer och lågmäld stämning.

RÄTTELSE: I denna artikel fanns tidigare information om  Svejks 70 kronors-meny. Denna meny har restaurang Svejk haft i åratal, men den gäller bara på måndagar - så även i fortsättningen. På stan ber om ursäkt för den felaktiga informationen.