Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 00:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/tre-bra-krogar-med-smak-av-asien/

Äta ute

Tre bra krogar med smak av Asien

Sushi doughnut på Videgård.
Sushi doughnut på Videgård. Foto: Krogkommissionen

Många krogar hämtar sin inspiration från de asiatiska köken. Här är tre bra restauranger som Krogkommissionen testat det senaste året.

Rätta artikel

Videgård: Trendigt Nikkeikök där Japan möter Peru

Stjärnkrögaren Erik Videgård fortsätter att introducera nya spännande smaker för stockholmarna. En trappa upp i Sturegallerian ligger hans nya oas där det serveras goda och vackra rätter med mycket fisk, skaldjur och grönt.

Hemsida: www.videgard.se   Prisklass: Lyx.

Bo ssam på Madam.
Bo ssam på Madam. Foto: Krogkommissionen

Madam: Prisvärd koreansk uppstickare  

Den koreanska maten bjuder på hetta, syra, sötma, umami – och så klart den mjölksyrade kålen kimchi. Nyöppnade Madam på Södermalm i Stockholm lyckas väl med att förmedla njutningen i detta smakrika kök.

Hemsida: https://madamsthlm.se/   Prisklass: Mellan.

Halstrad tonfisk på Rawbata.
Halstrad tonfisk på Rawbata. Foto: Krogkommissionen

Rawbata: Japansk grillteknik och anslående vattenbakelse  

Matlagningen på Rawbata utgår ifrån den japanska grilltekniken robatayaki, där man grillar råvaror på spett på hög värme över specialkol som inte avger så mycket rök. Den sympatiskt designade krogen har en omfångsrik meny med mellanrätter. 

Hemsida: https://rawbata.se/   Prisklass: Mellan.