Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
På stan

Upptäck Stockholm med hunden

Människans bästa vän får också vara med och se Stockholm från dess bästa sida.
Människans bästa vän får också vara med och se Stockholm från dess bästa sida. Foto: Dan Callister / Alamy
Stockholmiana, kulturhistoria och motion för hunden, allt på 1,5 timme. Till de guidade promenaderna med Stockholm Our Way är hundar välkomna.

– Det går jättebra, inga hundslagsmål. Ibland blir det lite spralligt, så det kan vara svårt att göra sig hörd, säger guiden Linda Näslund, som tar med sin egen finska lapphund Balder, ett år.

Promenaderna sker på fyra olika platser – Södermalm, Kungsholmen, Strandvägen/Diplomatstaden och Hagaparken – och kostar 150 kronor. Den som bokar alla fyra på en gång får mängdrabatt.

I dag går promenaden på Kungsholmen, från Stadshuset till Kronobergsparken. Vilka spår finns av svunna industrier och av militärens närvaro? Efter vägen pratar guiden om husen längs Norr Mälarstrand, Stadshuset, Rådhuset, Piperska muren och Mälarbadet.

Vid slutpunkten Kronobergsparken finns en hundrastgård och på Kungsholmen finns ett par ställen dit också hundar är välkomna på lunch och fika.

Söderpromenaden går från Slussen till Vitabergsparken. Strandvägsturen avslutas på Gärdet, där hundar kan sträcka ut utan koppel. I Hagaparken talar guiden om kungligheter från Gustav III och framåt, promenaden avslutas vid Koppartälten.

Guiderna vill gärna att intresserade hör av sig och förbokar.

– Om det kommer hundar till en tur så guidar jag och Balder, då får de sällskap, säger Linda Näslund.

Boka på Stockholm Our Way.