Hoppa till innehållet

Nutidstest vecka 24 – har du hängt med?

Kökaos och matpriser. DN:s Rickard Persson ställer frågor om aktuella nyhetshändelser.

1 av 9

Flyg. Allt ansvar ligger hos flygresenären för att komma i tid till gaten. Vad heter flygplatsoperatören på Arlanda där det rått kökaos de senaste veckorna?

Nästa fråga

2 av 9

Kriget i Ukraina. Den ryske presidenten Vladimir Putin jämför sitt agerande i Ukraina med Peter den stores krigföring mot Sverige i Det stora nordiska kriget. Mellan vilka år pågick det kriget?

Nästa fråga

3 av 9

Världen. Stormningen av Kapitolium utreds. Donald Trumps tidigare justitieminister har vittnat om hur presidenten vägrade lyssna på uppenbara sanningar. Vad heter ex-ministern?

Nästa fråga

4 av 9

Ekonomi. Inflationen är den högsta på 31 år och matpriserna skenar. Vilken av följande produkter har blivit dyrast, enligt SCB?

Nästa fråga

5 av 9

Sverige. Trollhättans kommun vill minska skolpengen till ett naturbruksgymnasium som saknar hästar på skolan. En av många som har reagerat är skolministern. Vad heter hon?

Nästa fråga

6 av 9

Sport. En svenska vann Scandinavian Mixed i golf och blev därmed första kvinna att vinna en tävling som ingår i herrarnas tour. Vad heter golfaren?

Nästa fråga

7 av 9

Film. Den brittiska filmen ”The lady of heaven”, där huvudpersonen heter Fatima, har stoppats i Marocko. Vem var Fatima dotter till?

Nästa fråga

8 av 9

Politik. Det har varit ännu en vecka av politisk turbulens, nu med pensionerna i centrum. Hur många av 7,5 miljoner röstberättigade svenskar är pensionärer?

Nästa fråga

9 av 9

Musik. Sångerskan Julee Cruise har avlidit. Hon är mest känd för ledmotivet till en banbrytande tv-serie där hon också hade en roll som sångerska. Vilken är 90-talsserien?

Du har svarat på 0 av 9 frågor