Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Quiz | Nutidstest

Vecka 2, 2023. Har du hängt med?

DN:s Mia Tottmar ställer frågor om jagade djur, lyxkrogar och 1600-talskonst från veckan som gått.

Svårighetsgrad: Medel

Quiz: Mia Tottmar

Foto: Angela Weiss/AFP

Fråga 1 av 10

Kungligt. I veckan släpptes prins Harrys självbiografiska bok ”Spare”, ”Den andre” på svenska. Vilken plats har han i den brittiska tronföljden?

Fråga 2 av 10

Mat och dryck. Flera toppkrogar i Stockholm har nyligen stängt. Nu meddelar en världsberömd restaurang i Köpenhamn att den slår igen 2024. Vad heter krogen?


Fråga 3 av 10

Sport. Hon tog den första svenska segern i Tour de ski på 15 år men kollapsade i målområdet och förlorade medvetandet. Vad heter skidåkaren?


Fråga 4 av 10

Musik. John Lydon tävlar om att få representera Irland i årets Eurovision song contest. Lydon blev känd som Johnny Rotten när han var sångare i ett brittiskt punkband. Vilket?

Fråga 5 av 10

Klimatet. På nyårsdagen slogs värmerekord i norra Alperna, med 20,2 plusgrader i staden Delémont. I vilket land ligger staden?


Fråga 6 av 10

Livsmedel. Flera stora matkedjor har återkallat partier av ett livsmedel. Orsaken är att det kan sprida salmonella. Vilket är livsmedlet?


Fråga 7 av 10

Djur. Just nu pågår en rekordstor jakt i Sverige. Totalt får 75 individer fällas. Vilket är djuret?

Fråga 8 av 10

Utrikes. I söndags genomfördes ett misslyckat kuppförsök i Brasilien när tusentals anhängare till expresidenten Bolsonaro bröt sig in i kongressbyggnaden. Var ligger den?


Fråga 9 av 10

Politik. Centerpartiets valberedning presenterade i onsdags sin kandidat till partiledarposten. Vem är det?


Fråga 10 av 10

Konst. Den hittills största utställningen av en 1600-talskonstnärs verk öppnar i februari på Rijksmuseum i Amsterdam. Ett av de mest berömda verken är ”Flicka med pärlörhänge”. Vem är konstnären?

Har du sett ett fel eller vill du ge ett förslag? Mejla quizredaktionen