Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Quiz | Nutidstest

Vecka 36, 2023. Har du hängt med?

Ett pris, en chili och en rekordartist. Rickard Persson kollar om du hängt med i veckans nyhetsflöde.

Svårighetsgrad: Medel

Quiz: Rickard Persson

Foto: Anders Hansson

Fråga 1 av 10

Världen De boende i Christiania i Köpenhamn gör uppror efter flera våldsdåd. Vad heter den mest kända och beryktade gatan i området?


Fråga 2 av 10

Världen En långlivad gränstvist har blossat upp igen mellan Kina och detta grannland, sedan Kina presenterat en ny karta. Vilket är landet?


Fråga 3 av 10

Böcker Författaren Karl Ove Knausgård har nyligen tagit emot ett pris. Vilket?


Fråga 4 av 10

Mat Ungdomar på en skola i Lerum har fått i sig världens starkaste chili (enligt Guinness rekordbok) – och de uppskattade inte skämtet från ett antal elever. Vad heter chilisorten?


Fråga 5 av 10

Natur I början av 1980-talet sköts det omkring 175 000 älgar per år i Sverige. Hur många fälldes förra året?


Fråga 6 av 10

Världen Påven hyllade nyligen Djingis Khan för sin mångfald under ett statsbesök. Vilket är landet, där 1200-talets våldsamma härskare är nationalhjälte?


Fråga 7 av 10

Turism Omkring 60 kronor ska ett besök över dagen i denna stad kosta, allt för att minska på turisttrycket. Vilken är staden?


Fråga 8 av 10

Film 800 000 personer i Sverige har nu sett denna film, vilket gör den till den överlägset mest sedda i år. Vilken är filmen?


Fråga 9 av 10

Musik Först satte denna artist rekord i intäkter i sålda biobiljetter på ett dygn för sin konsertfilm, sedan nåddes en miljard lyssningar på Spotify för låten ”Cruel summer”. Vem söker vi?


Fråga 10 av 10

Ridsport När världsmästaren Peder Fredricson saknades i EM i Milano klev hans bror i stället fram i det svenska guldlaget. Vad heter han?

Har du sett ett fel eller vill du ge ett förslag? Mejla quizredaktionen