Hoppa till innehållet

Nutidstestet vecka 1 – har du hängt med?

En populär bil, en finländsk president och en ny lag. DN:s Rickard Persson ställer frågor om aktuella nyhetshändelser.

1 av 10

Covid-19. Kina har hårda restriktioner inför OS i Peking. I två veckor har invånarna hållits isolerade i denna 13-miljonersstad. Vilken?

Nästa fråga

2 av 10

Världen. 80 procent av Indiens 1,4 miljarder invånare är hinduer. Nu rapporteras om trakasserier mot utövare av den näst största religionen i landet (cirka 15 procent). Vilken är religionen?

Nästa fråga

3 av 10

Nya lagar. Från den 1 januari är det förbjudet att kasta småskräp som fimpar eller tuggummi på marken. Hur mycket är bötesbeloppet i kronor?

Nästa fråga

4 av 10

Bilar. Under 2021 registrerades 300 983 nya personbilar i Sverige. Vilken var det populäraste nybilsmodellen?

Nästa fråga

5 av 10

Politik. ”Det står oss fritt att gå med i Nato”, sade Finlands president i sitt nyårstal, som ett svar på ryske presidenten Vladimir Putins krav på att organisationen inte ska utvidgas österut. Vad heter Finlands president?

Nästa fråga

6 av 10

Skidor. Charlotte Kalla har slutligen tagits ut till truppen till OS i Peking i februari. Kalla har vunnit tre guld i tre olika spel. På vilken distans blev det guld i Pyeongchang 2018?

Nästa fråga

7 av 10

Ekonomi. Birgitte Bonnesen, tidigare vd för Swedbank, åtalas för bland annat svindleri efter penningtvättsskandalen 2019. Vem är numera styrelseordförande i banken?

Nästa fråga

8 av 10

Musik. En 30-årig man, som är den nakna bebisen på ett berömt skivomslag från 1991, har fått sin stämningsansökan mot ett rockband avvisad. Vilket är bandet?

Nästa fråga

9 av 10

Film. Kristen Stewart har nominerats för bästa kvinnliga huvudroll inför årets Golden Globe-gala för sin insats i filmen ”Spencer”. Vem är huvudperson i filmen?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Vilken stor sporthändelse daterar vi till den 6 januari 1961?

Du har svarat på 0 av 10 frågor