Hoppa till innehållet

Nutidstestet vecka 26 – har du hängt med?

En helikopterplatta, en Natoförhandling, en fotbollssuccé. DN:s Maria Walde kollar om du har mäktat med att läsa tidningen under värmeböljan.

1 av 10

Sverige. En 150-miljonersvilla med flytande helikopterplatta har blivit rikskänd. Bryggan är ett svartbygge och nu strömmar badsugna personer dit under parollen ”Folkets bad”. Var ligger bryggan?

Nästa fråga

2 av 10

Nato. Efter långa förhandlingar och en kravlista från Turkiet accepterades Sveriges Natoansökan. Kraven gällde bland annat Kurdistans arbetarparti. Hur förkortas det?

Nästa fråga

3 av 10

Fotboll. Sverige slog Brasilien på Friends arena med 3–1 inför en kokande storpublik. Hur lyder det nya publikrekordet för Sveriges damlandslag?

Nästa fråga

4 av 10

Europa. På EU:s toppmöte i Bryssel bestämdes att ytterligare två länder nu är kandidatländer. Det är Ukraina och ...

Nästa fråga

5 av 10

USA. Det är 75 år sen man började prata om flygande tefat. Senare kom de att kallas ufon. Vilken förkortning använder det amerikanska försvaret nuförtiden?

Nästa fråga

6 av 10

Storbritannien. Den här sjukdomen är nästan helt utrotad i världen, men nu har viruset upptäckts i Londons avloppsvatten. Vilket är viruset?

Nästa fråga

7 av 10

Stockholm. Sprängningarna går framåt för det som ska bli världens näst djupaste tunnelbanestation. Den öppnar 2030 – men vad ska den heta?

Nästa fråga

8 av 10

Ishockey. Colorado blev mästare i NHL. Det var andra gången som en svensk lagkapten fick lyfta Stanley cup-bucklan. Vad heter han?

Nästa fråga

9 av 10

Mänskliga rättigheter. USA:s högsta domstol rev upp den federala rätten till abort. Vilken domare var det som skrev domslutet?

Nästa fråga

10 av 10

Kultur. ”Henrik Schyffert är min värsta kulturupplevelse”, sa en partiledare i DN Kulturs nya sommarserie. Vem är det som inte tycker att han är rolig?

Du har svarat på 0 av 10 frågor