Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 26. Har du hängt med?

Fotbollsförlust, värmebölja och 100-årsjubileum för ett parti. Mycket har hänt i veckan – har du hängt med?

1 av 10

Fotboll. I veckan blev Sverige utslaget ur fotbolls-EM. Matchen spelades i skotska Glasgow. Vilket landslag var det som vann?

Nästa fråga

2 av 10

Regeringskris. Talmannen i Sveriges riksdag har samtalsrundor med partiledarna i försök att bilda en ny regering. Vad heter talmannen?

Nästa fråga

3 av 10

Covidpandemin. Oron växer för den variant av viruset som kallas delta. Vilket land anses det komma ifrån?

Nästa fråga

4 av 10

Kändisar. En artist försökte upphäva en dom om omyndighetsförklaring. Artisten förlorade och fadern styr fortfarande. Vem är artisten?

Nästa fråga

5 av 10

Klimatet. Temperaturen ökar över hela världen. I staden Lytton uppmättes 47,9 grader plus i veckan. I vilket land ligger Lytton?

Nästa fråga

6 av 10

Pengar. Riksbanken låter styrräntan ligga kvar. Hur många procent är den på?

Nästa fråga

7 av 10

Diktaturer. Ett mäktigt kommunistparti fyller 100 år i år. Det tog makten i ett stort land 1949. Vilket är landet?

Nästa fråga

8 av 10

Störningar. Ett fenomen som oroat många har dykt upp i Sverige sedan några år. Från den 1 juli kan detta bötfällas på plats med 1 500 kr. Vad handlar det om?

Nästa fråga

9 av 10

Utrikes. Förre försvarsminister Donald Rumsfeld avled nyligen. Han pekas ut som en av de ansvariga för ett krig USA förde i början av 2000-talet, förutom i Afghanistan. Vilket är landet?

Nästa fråga

10 av 10

Musiker. En av Sveriges mest älskade musiker gick bort i veckan. ”Hög standard, vad fan är hög standard” kan man påminna om.

Du har svarat på 0 av 10 frågor