Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 26

Svenska sommarpratare och utvandrare figurerar i veckans test, tillsammans med amerikaner, danskar och norrmän. Har du hängt med?

1 av 10

USA. Det kom bara cirka 6.000 åhörare till Donald Trumps kampanjtal i Tulsa, trots hundratusentals anmälningar. Dessa visade sig främst komma från unga k-popfans på en populär tonårssajt. Vilken?

Nästa fråga

2 av 10

Radio. Greta Thunberg drog miljonpublik till sitt ”Sommar”-program. Hon är den hittills yngsta sommarvärden – men något annat var också unikt. Vad?

Nästa fråga

3 av 10

Coronavirus. Personalen på en stor dansk arbetsplats kan riskera uppsägning om de besöker Sverige under sommarsemestern. Var arbetar de?

Nästa fråga

4 av 10

USA 2. Den 19 juni kallas ”Juneteenth” och är en helgdag i de flesta nordamerikanska delstater. Till minne av vilken händelse firas dagen?

Nästa fråga

5 av 10

Storbritannien. En världsledare besökte Boris Johnson på 10 Downing Street i London. Vem?

Nästa fråga

6 av 10

Statyer. Många monument ifrågasätts och rivs ner, men i den tyska staden Gelsenkirchen har man just rest en ny staty av – vem?

Nästa fråga

7 av 10

Coronavirus 2. En centralort i Norrbottens län drabbades av ett lokalt utbrott av covid-19. Vilken ort?

Nästa fråga

8 av 10

Film. Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit, här med Liv Ullmann och Max von Sydow, ska åter filmatiseras. Vilka spelar huvudrollerna som Karl-Oskar och Kristina den här gången?

Nästa fråga

9 av 10

Norge. Oslopolisens tidigare högste chef Eirik Jensen var omtalad i veckan. Varför?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. En av de främsta tennisspelarna drog på sig covid-19 i den uppvisningsturnering han själv dragit igång. Vem?

Du har svarat på 0 av 10 frågor