Hoppa till innehållet

Nutidstestet vecka 30 – har du hängt med?

Enögda hästar, musikrekord och bikinitrosor. Har du hängt med i veckans nyhetshändelser?

1 av 10

Oroligheter. I veckan avsattes en premiärminister av landets president Kaïs Saïed och parlamentet stängdes i 30 dagar. Vilket är landet?

Nästa fråga

2 av 10

Konstsamling. Stora delar av Marika och CG Wachtmeisters privata konstsamling ska nu visas offentligt. Vad heter paret Wachtmeisters slott där konstverken har hängt fram tills nu?

Nästa fråga

3 av 10

Infrastruktur. Under en pressträff bekräftade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) att regeringen beslutat att fullfölja hela bygget av Norrbotniabanan. Mellan vilka städer är hela järnvägssträckan planerad att gå?

Nästa fråga

4 av 10

OS-guld. 13-åriga Momiji Nishiya blev en av de yngsta olympiska mästarna genom tiderna när hon i veckan tog hem guldet för Japan. Vilken är sporten?

Nästa fråga

5 av 10

Bikinitrosor. När det norska damlandslaget i beachhandboll spelade sin EM-bronsmatch mot Spanien i shorts i stället för bikini bötfälldes de av det internationella handbollsförbundet. Vem är kändisen som erbjudit sig att betala böterna?

Nästa fråga

6 av 10

Batterikungen. Peter Carlsson berättade i Sommar i P1 hur han sade upp sig från ett hajpat storföretag för att satsa på sin egen idé – Europas största batterifabrik i Skellefteå. Vilket var företaget han hoppade av?

Nästa fråga

7 av 10

OS-hästar. OS i Tokyo är i full gång och det kryllar av profilstarka stjärnor. Therese Viklund ställer upp i OS med en enögd partner – i vilken gren tävlar ekipaget?

Nästa fråga

8 av 10

Covid-fusk. En läkare döms till fängelse för att ha utfärdat falska covidtest i Göteborg. Hur långt fängelsestraff dömdes mannen till av Göteborgs tingsrätt?

Nästa fråga

9 av 10

Musikrekord. ”Det är galet”, sade artisten vars album slagit rekord som den mest förbeställda skivan i Apple Musics historia med fler än 1 028 000 beställningar. Vem är artisten?

Nästa fråga

10 av 10

Allra-härvan. Alexander Ernstberger, grundare av pensionsbolaget Allra, dömdes av hovrätten till sex års fängelse samt näringsförbud. Vad studerade Alexander Ernstberger efter gymnasiet innan han grundade Allra?

Du har svarat på 0 av 10 frågor