Hoppa till innehållet

Nutidstestet vecka 31 – har du hängt med?

Klassiska rockband, Twitterköp och grumliga vatten. DN:s Niklas Wahllöf ställer frågor om veckan som har gått.

1 av 10

Världen. Efter långa förhandlingar har den första ukrainska spannmålsexporten sedan Rysslands invasion i februari kunnat ske. Vad bestod lasten av?

Nästa fråga

2 av 10

Kultur. Det långlivade rockbandet Rolling Stones besökte Sverige för en konsert i söndags. Hur länge har bandet existerat?

Nästa fråga

3 av 10

Sverige. Svampsäsongen är igång och många letar sig ut i markerna för att fylla på i skafferierna. Vilket vetenskapsområde studerar svampar?

Nästa fråga

4 av 10

Världen. I måndags utdelades det hittills strängaste straffet för delaktighet i stormningen av den amerikanska kongressen i januari 2021. Vad blev domen?

Nästa fråga

5 av 10

Ekonomi. En miljardär skulle i våras köpa Twitter men drog sig ur och nu har både säljare och köpare stämt varandra. Vem är miljardären?

Nästa fråga

6 av 10

Sport. I måndags kompletterades spelomgång 16 i årets Allsvenskan. Vilket lag ledde serien efter denna?

Nästa fråga

7 av 10

Sverige. Skjutningarna ökade under årets första sex månader jämfört med samma period förra året då 20 personer sköts ihjäl. Vad var siffran den sista juni i år?

Nästa fråga

8 av 10

Ekonomi. Under rådande inflation väntas det bli vanligare att en varas innehåll minskas men priset bibehålls, varnar ekonomer och konsumentvägledare. Vad kallas fenomenet?

Nästa fråga

9 av 10

Sverige. Alltfler badplatser brottas med otjänligt vatten och måste avråda från bad eller helt stänga. Varför?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. För första gången sedan 1990 – när Stockholm stod som arrangör – avgörs ett ryttar-VM i Norden, i danska Herning. I vilka grenar tävlar man?

Du har svarat på 0 av 10 frågor