Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 38

Bromma flygplats, japanska premiärministrar och en dyr kungakrona i plast är några av sakerna vi återfinner i veckans nutidstest. Har du haft koll på nyheterna i veckan?

1 av 10

Japan. Efter åtta år avgick Shinzo Abe som premiärminister. Vem blev hans efterträdare?

Nästa fråga

2 av 10

Migration. Flera stora bränder bröt ut i det grekiska flyktinglägret Moria. På vilken ö ligger det?

Nästa fråga

3 av 10

Politik. Det finns flera kandidater när Miljöpartiet ska välja nytt språkrör efter Isabella Lövin. Vem av dessa vill INTE kandidera till posten?

Nästa fråga

4 av 10

Politik II. Om det blir en svensk högerregering sade sig SD-ledaren Jimmie Åkesson vilja ha en viss ministerpost. Vilken?

Nästa fråga

5 av 10

Litteratur. Elena Ferrantes uppmärksammade nya roman kom ut i svensk översättning. Vad heter den?

Nästa fråga

6 av 10

Ryssland. Från många håll fastslogs det att den ryske oppositionspolitikern Alexej Navalnyj fått i sig ett nervgift. Vad heter det?

Nästa fråga

7 av 10

Sverige. Partiledarna Ebba Busch (KD) och Ulf Kristersson besökte ett förortstorg som omtalats i debatten om klankriminalitet. Vilken förort besökte de?

Nästa fråga

8 av 10

USA. På auktionsfirman Sothebys i New York såldes en kungakrona i plast för 5,2 miljoner kronor. Vilken berömd person hade signerat den?

Nästa fråga

9 av 10

Ekonomi. Bromma flygplats är olönsam och bör läggas ned. Detta besked kom i veckan från oväntat håll - vilken organisation gjorde den analysen?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. Krisdrabbade IFK Göteborgs herrlag fick en ny tränare med förflutet som spelare i laget. Vem var det?

Du har svarat på 0 av 10 frågor