Hoppa till innehållet

Nutidstestet vecka 4 – har du hängt med?

En guldbagge, en militärkupp och dyra tester. DN:s Rickard Persson ställer frågor om aktuella nyhetshändelser.

1 av 10

Film. Regissören Nathalie Álvarez Meséns film om en njutningsfull särling dominerade på Guldbaggegalan i måndags med fem priser av nio möjliga. Vilken är filmen?

Nästa fråga

2 av 10

Korruption. Organisationen Transparency International har rangordnat korruptionsnivån i den offentliga sektorn. Sverige har den fjärde lägsta nivån bland 180 länder. Vilket land är mest korrupt?

Nästa fråga

3 av 10

Vetenskap. Upphovsmannen till filmen ”Estonia – fyndet som ändrar allt” har fått en utnämning av Föreningen Vetenskap och folkbildning. Vilken?

Nästa fråga

4 av 10

Toppjobb. Jens Stoltenbergs förordnande som Natos generalsekreterare går ut i år. Starka krafter vill ha honom kvar på posten, men han har samtidigt sökt ett nytt jobb. Vilket?

Nästa fråga

5 av 10

Covid-19. Ett husdjur har fått skulden för smittspridning av coronaviruset i Hongkong. Nu planeras massavlivning, något som väckt stora protester. Vilket är djuret?

Nästa fråga

6 av 10

Världen. Militär försöker ta makten i Burkina Faso och presidenten uppges ha lämnat ifrån sig makten. Vad är det tidigare namnet på det afrikanska landet?

Nästa fråga

7 av 10

Covid-19. Enligt Folkhälsomyndighetens nya strategi ska tester utföras där behovet är som störst. Hur mycket har pcr-testningen för covid-19 hittills kostat Sverige i kronor?

Nästa fråga

8 av 10

Musik. Artisten Meat Loaf som gjort ett av historiens mest sålda album, ”Bat out of hell”, har avlidit vid 74 års ålder. Vad var hans riktiga namn?

Nästa fråga

9 av 10

Film. Filmserien ”Beck” firar 25 år i år med Peter Haber i huvudrollen. En annan skådespelare som förekommit i samtliga filmer är Ingvar Hirdwall. Vem spelar han i serien?

Nästa fråga

10 av 10

Sport. En svensk alpinåkare visar fin OS-form med tre segrar i storslalom i världscupen den här säsongen. Vad heter åkaren?

Du har svarat på 0 av 10 frågor