Hoppa till innehållet

Nutidstestet vecka 43 – har du hängt med?

Ett uppmärksammat mord, industrisatsningar och partier som riskerar att åka ur. Har du hängt med i veckans nyhetshändelser?
DN Text

1 av 10

Dödligt våld. En känd rappare sköts till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm i förra veckan. Han blev bara 19 år. Vad var hans artistnamn?

Nästa fråga

2 av 10

Donald Trump. Den amerikanske expresidenten kastades ut från Facebook och Twitter efter stormningen av Kapitolium den 6 januari. Nu lanserar han en egen social plattform. Vad heter den?

Nästa fråga

3 av 10

Buskörning Sedan den 1 juli har polisen rätt att bötfälla buskörare direkt på plats. Men det räcker inte, enligt polisen, som också vill införa förarbevis. Vilket motorstarkt fordon handlar det om?

Nästa fråga

4 av 10

Film. ”The French dispatch” heter regissörens tionde långfilm som nyligen hade svensk premiär. Hen slog igenom med ”Royal Tenenbaums”. Vad heter regissören?

Nästa fråga

5 av 10

Industri. Bolaget Cementas tillstånd för en verksamhet på Gotland går ut. Vad är det Cementa bryter i Slite?

Nästa fråga

6 av 10

Politik. Om knappt ett år är det riksdagsval. Spärren för att komma in i riksdagen är 4 procent. Enligt DN/Ipsos senaste väljarundersökning är tre partier i riskzonen för att åka ur. Vilka partier?

Nästa fråga

7 av 10

Företag. Svenska kommuner slåss om att bli etableringsort för en ny fabrik som Northvolt och Volvo Cars ska bygga. Vad ska fabriken tillverka?

Nästa fråga

8 av 10

Sport. I tisdags vann det svenska damlandslaget i fotboll en vänskapsmatch mot Skottland. Om en månad blir det allvarligare, då spelar landslaget kvalmatcher på hemmaplan. Vilken turnering gäller det?

Nästa fråga

9 av 10

Världen. I måndags genomfördes en statskupp i ett afrikanskt land och premiärministern Abdalla Hamdok avsattes. Vilket är landet?

Nästa fråga

10 av 10

Fattigdom. I Sverige växer en femtedel av alla barn upp i relativ barnfattigdom, enligt en ny rapport från Rädda Barnen. Låg ekonomisk standard definieras som hushåll vars disponibla inkomst är lägre än en viss procent av medianlönen. Hur många procent?

Du har svarat på 0 av 10 frågor