Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Nutidstestet vecka 46 – har du hängt med?

Fotbolls-VM i Qatar, årets julvärd och Sven-Bertil Taube. DN:s Maria Walde kollar om du har hängt med i nyheterna i veckan.

1 av 10

Världen. Snart börjar fotbolls-VM i Qatar och DN har intervjuat migrantarbetare där. Vad heter systemet i Mellanöstern som jämförs med modernt slaveri, eftersom arbetaren är helt bunden till arbetsgivaren?

Nästa fråga

2 av 10

Tv. Årets julvärd i SVT presenterades med buller och bång i veckan (39 dagar före dopparedan). Vem kommer att hålla oss sällskap i tv-soffan på julafton?

Nästa fråga

3 av 10

Musik. Skådespelaren och sångaren Sven-Bertil Taube har gått bort. En självklar sommartradition under fem decennier var att han uppträdde på ...

Nästa fråga

4 av 10

Klimat. FN:s klimatmöte COP27 har inletts. I vilket land hålls det?

Nästa fråga

5 av 10

Polisen. Linda Staaf berättade om gängkriminalitet och ondska i en stor intervju. Vad är hon chef för?

Nästa fråga

6 av 10

USA. Donald Trump tillkännagav att han vill bli president igen. Men han tippas få stark konkurrens av Floridas 44-åriga guvernör. Vad heter han?

Nästa fråga

7 av 10

Politik. Riksdagen röstade i veckan för att ändra två av Sveriges grundlagar. Den ena som ändras är tryckfrihetsförordningen – men vad heter den andra?

Nästa fråga

8 av 10

Världen. Världens befolkning passerade i tisdags en miljardgräns, enligt FN:s beräkningar. Hur många är vi nu som delar på jordklotet?

Nästa fråga

9 av 10

Sport. Stina Nilsson och systrarna Öberg är i farten igen. De första skidskyttetävlingarna avgjordes på snö som har sparats från förra vintern. Var då?

Nästa fråga

10 av 10

Medicin. En ny bok berättar historien om veterinären Elis Sandberg i Aneby, som påstod sig kunna bota cancer under andra halvan av 1900-talet. Hans extrakt var gjort av kalvbräss och hette...

Du har svarat på 0 av 10 frågor