Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Nutidstestet vecka 47

Årets julklapp, nya covid-besked från regeringen och en fågel som skapar konflikt i skogen. Nu kör vi veckans test!

1 av 10

Tv. Nu är det klart att konstnären Lars Lerin blir årets julvärd i SVT. Vem av följande personer har inte axlat det ärofyllda uppdraget?

Nästa fråga

2 av 10

Covid-19. På måndagen sänkte regeringen gränsen för allmänna sammankomster. Vad är det nya maxtaket för antalet personer som får samlas?

Nästa fråga

3 av 10

Tyskland. Tre personer greps i tisdags misstänkta för en spektakulär kupp mot residensslottet i Dresden. Vad var bytet?

Nästa fråga

4 av 10

Djur och natur. Markägare har hamnat på kollisionskurs med fågelskådare i skogarna utanför Bollnäs. Allt beror på fågeln som visas på bild här, vad är det för art?

Nästa fråga

5 av 10

Ekonomi. Handels utredningsinstitut presenterade traditionsenligt årets julklapp. Vad blev det för pryl?

Nästa fråga

6 av 10

Covid-19. Enligt siffror från Socialstyrelsen var covid-19 den tredje vanligaste dödsorsaken första halvåret 2020. Vilken var den vanligaste?

Nästa fråga

7 av 10

Covid-19. En av utmaningarna med Pfizers covid-19-vaccin är att det måste förvaras under speciella förhållanden. På vilket sätt?

Nästa fråga

8 av 10

Film. David Finchers nya film ”Mank” (bilden) hyllas av DN:s Helena Lindblad som regissörens bästa film hittills. Men vilken film var Finchers regigenombrott?

Nästa fråga

9 av 10

Klimatet. Industriprojektet Hybrit på Svartön utanför Luleå lyfts fram som ett steg mot att Sverige ska nå klimatmålen. Vad ska framställas i fabriken?

Nästa fråga

10 av 10

Fotboll. Tyskland blev överkörda i Nations League-matchen mot Spanien med den historiska förlustmarginalen 0–6. När förlorade det tyska landslaget senast så stort?

Du har svarat på 0 av 10 frågor