Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/antligen-alperna/

Resor

Äntligen Alperna

Bild 1 av 7 Uppe på toppen av berget Planai i skidområdet Amadé i Schladming är utsikten vidunderlig. Här finns långa breda pister perfekt för carving-entusiasterna Eva och Simone.
Bild 2 av 7 I Wagrein finns allt från skidskolor till funparks för barn och ungdomar, samt äventyrsbad som omväxling till skidåkning för carvingentusiaster.
Bild 3 av 7 I Wagrein- Kleinarl-området är det populärt att hyra hästspann för slädfärder i dalgångarna runt Daschsteinmassivet. Det finns stall lite här och var för den som är intresserad av en åktur.
Bild 4 av 7 Den lilla byn Kleinarl tre mil utanför Schladming ligger som placerad i ett julkort med floden som rinner genom dalgången och byn omgiven av berget Ennkraxn.
Bild 5 av 7 Wagrein är familjeorten nummer ett i Schladming- Dachsteinområdet.
Bild 6 av 7 Kleinarl är freestylsåkarnas Mecka. Här ligger en av Europas främsta snöparker, Absolut park, för de skidentusiaster som gillar quarter-pipes, gap-jumps och boardercross
Bild 7 av 7 Längdåkningsspåren i Ramsau är världsberömda. Här har längdåkningsstjärnor från Thomas Wassberg och Gunde Svan till dagens stjärnor tävlat och tränat. Günther Perhab åker här nästan dagligen.

Schladming är en gammal skidortsklassiker, som bara blivit bättre med åren. Tillsammans med närbelägna Wagrein-Kleinarl passar det både den avancerade skidåkaren och barnfamiljen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in