Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-16 16:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/barbados-en-o-med-starka-farger/

RESOR

Barbados – en ö med starka färger

Bild 1 av 9 På västsidan av ön är vågorna snällare och mjukare.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 2 av 9 Vattensporter som segling, dykning, surfing, windsurfing och keitsurfing förknippas med Barbados. Baetsheba på öns östkust är tillhållet för de mer avancerade surfarna.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 3 av 9 Bridgetown kan knappast räknas till de vackrare huvudstäderna i världen, men den karibiska färgskalan präglar stadsbilden.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 4 av 9 På den nordöstra sidan av ön är landskapet mer kuperat. Uppe vid Farley Hill med sina höga mahognyträd och Cherry Tree Hill är utsikten magnifik mot Morgan Lewis Beach. Här visar ön upp ett frodigt ansikte. Vilda apor klättrar överallt i träden. På vissa ställen är naturen rent regnskogslik.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 5 av 9 Lobster Alive i utkanten av Bridgetown serverar den bästa hummern på ön. Ägaren Art Taylor flyger själv ett par gånger i veckan till St. Vincent grenadinerna för att hämta hummern.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 6 av 9 Badvakten Diana Ross förlorade halva sitt badvaktstorn när orkanen Maria drog förbi, visserligen på behörigt avstånd men ändå med starka vindar som följd.
Bild 7 av 9 Bottom bay är en lite hemlig strand på östkusten laddad med Robinson Cruse- stämning inte minst för sina grottor urgröpta i sandstensklipporna.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 8 av 9 För de som vill lära sig surfa är öns sydkust vid Oistins bästa platsen. Här finns lagom stora vågor för nybörjarna. Susanne från Göteborg får här hjälp med de rätta positionerna av Bodi.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 9 av 9 Det gäller att ha tur för att få platserna vid de två balkongborden på Surfers Café i Oistins.
Foto: Jörgen Ulvsgärd

Barbados är en plats där atmosfären är lika varm som vädret och vattnet lika skimrande blått som stränderna är vita. Upptäck coola rumshops, exklusiva restauranger och dramatisk natur – allt ackompanjerat av rytmer i baktakt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in