Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-29 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/barbecuens-forlovade-land/

Resor

Barbecuens förlovade land

Bild 1 av 5 På Helen´s BBQ i Brownsville utgör två hål i marken grillstationen. I det ena eldar Helen Turner träkubbar av hickory och ek, som ger köttet dess rökiga smak. När kubbarna blivit kol skyfflar hon över det glödande kolet till det andra hålet. Där ligger köttet, en bra bit över kolet, på ett halster och tillagas i flera timmar i sträck.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 2 av 5 Träet har stor vikt vid barbecuegrillning för att ge köttet dess rökiga smak.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 3 av 5 En husvagn agerar temporärt kök efter en köksbranden på restaurang Cozy Corner där Robert Howard jobbar.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 4 av 5 Helen Turners barbecuesås är väldigt populär men receptet ser hon till att hålla hemligt.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 5 av 5 Helen Turner utanför sitt ”kök”.
Foto: Chris Maluszynski

Konsten att förvandla ett segt köttstycke till en maträtt som smälter i munnen kan tyckas vara ren magi. Eller den enklaste sak i världen. Chris Maluszynski reste till de amerikanska sydstaterna i jakt på barbecuens själ och hjärta.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in