Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 07:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/en-halvo-full-med-golf/

Resor

En halvö full med golf

Bild 1 av 6 Det tredje hålet på Torekovs Golfklubb längst ute på Bjärehalvön.
Foto: Johan Dahlqvist
Bild 2 av 6 På den världsberömda sopranen Birgit Nilssons plats i -Båstad finns en skulptur föreställande ”La Nilsson” från 2013 av konstnärsparet Ulla och Gustav Kraitz. Lite längre bort, på Birgit Nilssons väg 27 i Svenstad där hon växte upp, finns ett museum tillägnat henne.
Foto: Johan Dahlqvist
Bild 3 av 6 Härligt färska och välsmakande grönsaker direkt från en vagn vid vägen. Och betalningen lägger man i en liten låda.
Foto: Johan Dahlqvist
Bild 4 av 6 Längst ut på Bjärehalvön ligger Torekov, lite lugnare jämfört med Båstad och med härliga salta bad. Lokalbefolkningen tar med fladdrande morgonrock cykeln till det dagliga badet från Morgonbryggan vid hamnen.
Foto: Johan Dahlqvist
Bild 5 av 6 Torekovs Golfklubbs läge är utsökt, längst ute på Bjärehalvön. Den är visserligen inte en av landets längsta golfbanor, men i sydvästvinden biter den ifrån rejält och är en stor utmaning samtidigt som den ger en fantastisk naturupplevelse.
Foto: Johan Dahlqvist
Bild 6 av 6 ”Vagn- och klubbparkeringen” utanför restaurangen på Torekovs Golfklubb.
Foto: Johan Dahlqvist

Havet håller en ­behaglig salthalt och inbjuder till sköna bad. Landskapet är kargt på sina ställen – varmt, böljande och inbjudande på andra. Bjärehalvön, Skånes nordvästra utpost, är en blandning av det bästa i Sverige. Dessutom kan du spela golf här – på sju banor!

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in