Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Resor

Flygbolag bytte flightnummer efter hemsk spådom

TAM:s flight rapporteras vara utsåld. Här ett annat av flygbolagets plan.
TAM:s flight rapporteras vara utsåld. Här ett annat av flygbolagets plan. Other: TRISTAR PHOTOS/Alamy

Det brasilianska flygbolaget TAM rapporteras ha bytt flightnummer på ett plan som ska lyfta från Sao Paulo på onsdagen. Orsaken? En siare hävdar att farkosten ska störta.

Flight JJ3720 skulle lyfta från Sao Paulo till Brasilia på onsdagen den 26 november. Men sedan mediet Jucelino Nobrega da Luz förutspått att planet skulle drabbas av motorproblem och störta på Sao Paulos Paulista Avenue har flygbolaget tagit det säkra före det osäkra och ändrat koden till JJ4732, skriver nyhetsbyrån AFP.

Den portugisiskspråkiga sajten R7 Noticias skriver emellertid att flygbolaget förnekar att ändringen gjorts på grund av siaren. Sajten skriver även att planets rutt inte går över Paulista Avenue.

Jucelino Nobrega da Luz påstår sig vara synsk och säger sig ha förutspått prinsessan Dianas död. Han hävdar även att han har sett att presidentkandidaten Eduardo Campos skulle dö i en flygolycka i augusti. Han har dock haft fel om utgången av det brasilianska presidentvalet 2006 samt om att ett vaccin mot aids skulle vara framtaget 2008.

Enligt The Telegraph låter sig inte passagerarna skrämmas av rapporteringen. Flighten är nämligen utsåld.