Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 05:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/forskningsron-maten-tappar-smak-ju-hogre-upp-den-intas/

Resor

Forskningsrön: Maten tappar smak ju högre upp den intas

Mat till flygresenärer tar form hos cateringfirma. Godare på marken än i skyn?
Mat till flygresenärer tar form hos cateringfirma. Godare på marken än i skyn? Foto: Roger Turesson

I de högre luftlagren krymper våra smaklökar, hävdar ett tyskt forskningsinstitut. Inte undra på att maten ombord på flygplanet smakar illa. Eller inget alls.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in