Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 19:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/gigantisk-rubiks-kub-i-malagas-hamnkvarter/

Resor

Gigantisk Rubiks kub i Málagas hamnkvarter

Bild 1 av 2 Museet är skapat av den franske konst­nären Daniel Buren.
Foto: Colette van Luik
Bild 2 av 2 Här finns skulptur, rörlig bild, installationer, fotografi och arkitektur.
Foto: Colette van Luik

Säg Centre Pompidou och många tänker på konstmuseet i Paris. Men sedan 2015 finns även ett Centre Pompidou i Málaga.

Rätta artikel

Glasbyggnaden, även känd som Cubo, i Málagas nyrenoverade hamnområde har blivit en symbol för det nya, kulturella Málaga.

Det ser ut som en gigantisk Rubiks kub och på de drygt 6.000 kvadratmetrarna utställningsyta visar man verk av mer än 80 världsberömda konstnärer. Här finns tavlor, skulptur, rörlig bild, installationer, fotografi och arkitektur. Utrymmet är uppdelat i tre salar och det är här som den permanenta samlingen visas.

De tillfälliga utställningarna har sina särskilda utrymmen på en mindre yta som ligger i mitten av museet. Före­målen i de temporära samlingarna kommer från franska Pompidou och byts ut efter ett par år.

På Centre Pompidou hittar man verk av kända konstnärer som Francis Bacon, Marc Chagall, Frida Kahlo, René Magritte, Joan Miró och självklart Pablo Picasso, Málagas mest berömde konstnär.

När man sett sig mätt på all konst får man inte missa ett besök i museibutiken som har ett stort utbud av konstböcker och annorlunda presenter och souvenirer.

Grupp 13, ett verk skapat av den schweiziska konstnären Eva Aeppli, hyllar Amnesty international. Foto: Colette van Luik

 

Läs mer: I Andalusien finns något för alla 

Läs fler resereportage här