Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 14:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/grekland/karpathos/

RESOR

Karpathos

Bergsbyn Olympos började uppföras redan på 700-talet och är Karpathos i särklass största sevärdhet med sina gamla livsmönster, folkdräkter och dramatiska läge. På bergskammen ovanför byn ligger en prydlig rad med väderkvarnar, bakom stupar berget rakt ned i havet.
Bergsbyn Olympos började uppföras redan på 700-talet och är Karpathos i särklass största sevärdhet med sina gamla livsmönster, folkdräkter och dramatiska läge. På bergskammen ovanför byn ligger en prydlig rad med väderkvarnar, bakom stupar berget rakt ned i havet. Bild: Jan Malmborg

Kärlek och armod på långsträckt skönhet.. Rikt i söder och fattigt i norr på strändernas ö.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.