Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Resor

Här är världens 10 dyraste flygresor

Foto: AP

Att komma billigt undan för en flygbiljett är inte alltid avgörande – somliga betalar i stället nästan vad som helst för att få resa bekvämt. Här är världens tio dyraste flygresor.

Krisen i flygbranschen har fått många bolag att satsa på lågprisflyg med plastsäten, trånga utrymmen och indragen gratismat för att klara den tuffa konkurrensen. Andra bolag gör tvärtom och satsar på lyx för att locka till sig guldäggen.

För flygbolagen är de som prioriterar komfort och bra service – och är villiga att öppna plånboken för det – rena drömpassageraren. Och för passagerare som vill känna sig bortskämda och verkligen ta flygresan till nya höjder finns mycket att välja på, eller vad sägs om en personlig kock som exempelvis serverar rysk kaviar till frukost, spa–behandling, vinotek och en riktig säng? Dessutom erbjuder vissa bolag bekväma kläder för den som vill känna sig än mer som hemma.

Sajten Bornrich.com har listat världens dyraste biljetter hos flygbolagen och den överdådiga servicen som erbjuds:

1. New York – Hong Kong med Lufthansa.
Pris: 43.535 dollar (cirka 338.750 kronor)
Här får du personliga assistenter, luftfuktare, årgångsviner och mat lagad av de bästa kockarna i världen.

2. Los Angeles – Dubai med Emirates.
Pris: 30.000 dollar (cirka 233.400 kronor)
Frottera dig med världskändisar, berömda affärsmän och andra celebra passagerare som regelbundet ses på den här rutten. Med privata sviter, sköna sängar, spa och minibarer kan man lätt få tiden att gå på denna 16 timmars flygning.

3. San Francisco – Abu Dhabi med Etihad.
Pris: 28.100 dollar (cirka 218.650 kronor)
Här erbjuds resenärerna 23 olika underhållningssystem, privata minibarer, à la carte-menyer av kockar i världsklass, och mjuka lädermöbler att sjunka ner i.

4. New York – Beijing med Korean Air.
Pris: 27.000 dollar (210.000 kronor)
På den här rutten utlovas stil och komfort. Efter att ha avnjutit goda orientaliska rätter och druckit fina viner kan man vila ut i sin högteknologiska sovplats som kontrolleras via en pekplatta.

5. Hongkong New York med Cathay Pacific.
Pris: 26,572 dollar (cirka 206.750 kronor)
Extra stort utrymme, ett urval av Hongkongsrätter, exklusiva viner och kaviar till frukost står ditt förfogande under resan. Cathay Pacific har dessutom fått pris för sin förstklassig service.

6. New York – Singapore med Swiss Air.
Pris: 22.265 dollar (cirka 173.235 kronor)
Den här flygresan är märkt som ”ditt hem ovanför molnen”. Bekväma sängar, lyxiga toalett förpackningar och kulinariska rätter från kocken Dominique Gauthier är några av de upplevelser som utlovas.

7. New York – Singapore med Virgin Atlantic.
Pris: 21.000 dollar (cirka 163.400 kronor)
Entreprenören Richard Bransons bolag utlovar en flygning som innefattar fullt fällbara stolar, privata tv-skärmar med allsköns underhållning, möjligheter till konferenser, gourmetmat och mer därtill.

8. Los Angeles – Tokyo med Japan Airlines.
Pris: 16.000 dollar (cirka 124.500 kronor)
Även här erbjuder man ett högklassigt urval av viner och förtäring, stort utbud av underhållning, egen säng och komfortabla läderstolar om man bokar en svit i första klass.

9. Los Angeles – Melbourne med Qantas.
Pris: 14.974 dollar (cirka 116.500 kronor)
Lyxen börjar redan på flygplatsen i den exklusiva loungen med lädersäten och öppen spis. Ombord på flyget finns fällbara sängar och enorma pekskärmar för underhållningen.

10. New York – Singapore med Singapore Airlines.
Pris: 14.000 dollar (cirka 108.900 kronor)
Här kan du flyga i en svit som inkluderar ditt eget rum, en fristående säng, matbord och brett utbud av underhållning. Naturligtvis med en komplett gourmetmåltid och exklusiva viner.