Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/hemma-hos-bergsgorillorna-i-rwanda-de-dimholjda-bergens-jattar/

RESOR

Hemma hos bergsgorillorna i Rwanda – de dimhöljda bergens jättar

Bild 1 av 6 Närkontakt av tredje graden. Gorillorna verkar fullkomligt bekväma med vår närvaro.
Foto: Joakim Rådström
Bild 2 av 6 Musikanter. Två pojkar sjunger och spelar på en egengjord, ensträngad rwandisk fiol (iningidi). Konsertplatsen är fantastisk.
Foto: Joakim Rådström
Bild 3 av 6 Pappa gorilla. Silverryggen verkar njuta av uppmärksamheten från besökarna. I den rwandiska skogen är det vi som är hans gäster och han vår värd.
Foto: Joakim Rådström
Bild 4 av 6 Gorillaöl! Guiden Francis Ndagijimana visar rester av bambuskott som gorillorna satt i sig för att bli lite lätt salongsberusade.
Foto: Joakim Rådström
Bild 5 av 6 Gorilladagis. De små bergsgorillorna kastar sig mellan lianer, hoppar och landar gärna på stackars mamma och pappa.
Bild 6 av 6 Folkmordsmuseet. Omistligt men fruktansvärt – folkmordsmuseet Gizosi i Kigali dokumenterar det rwandiska folkmordet 1994, då över 800 000 människor dödades.
Foto: Joakim Rådström

Gorillaungen stryker oberört förbi våra ben. Den stora alfahannen, silverryggen, visar nådigt upp sig inför våra blickar. Mamman leker med sin lilla baby. Vi är på besök hos bergsgorillorna i Rwanda, och man får nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.