Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 06:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/hemma-hos-bergsgorillorna-i-rwanda-de-dimholjda-bergens-jattar/

Resor

Hemma hos bergsgorillorna i Rwanda – de dimhöljda bergens jättar

Bild 1 av 6 Närkontakt av tredje graden. Gorillorna verkar fullkomligt bekväma med vår närvaro.
Foto: Joakim Rådström
Bild 2 av 6 Musikanter. Två pojkar sjunger och spelar på en egengjord, ensträngad rwandisk fiol (iningidi). Konsertplatsen är fantastisk.
Foto: Joakim Rådström
Bild 3 av 6 Pappa gorilla. Silverryggen verkar njuta av uppmärksamheten från besökarna. I den rwandiska skogen är det vi som är hans gäster och han vår värd.
Foto: Joakim Rådström
Bild 4 av 6 Gorillaöl! Guiden Francis Ndagijimana visar rester av bambuskott som gorillorna satt i sig för att bli lite lätt salongsberusade.
Foto: Joakim Rådström
Bild 5 av 6 Gorilladagis. De små bergsgorillorna kastar sig mellan lianer, hoppar och landar gärna på stackars mamma och pappa.
Bild 6 av 6 Folkmordsmuseet. Omistligt men fruktansvärt – folkmordsmuseet Gizosi i Kigali dokumenterar det rwandiska folkmordet 1994, då över 800 000 människor dödades.
Foto: Joakim Rådström

Gorillaungen stryker oberört förbi våra ben. Den stora alfahannen, silverryggen, visar nådigt upp sig inför våra blickar. Mamman leker med sin lilla baby. Vi är på besök hos bergsgorillorna i Rwanda, och man får nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in