Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Resor

Hotellpatrullen: Fina hotell i Idre med nära till toppen

Idre och Grövelsjön har några av de finaste skidspåren i landet. Inför sportlovet har DN:s Hotellpatrullen testat fyra fjällhotell i området, alldeles på gränsen till Norge. Ett av dem fick högsta betyg.

Storsätra Fjällhotell. Rymligt och gemytligt

Att sitta med en drink i loungen och låta blicken löpa över de rena linjerna i träväggarna med inslag av sten är ren njutning. Här finns stämningen av ett äkta fjällhotell, åratals fjällturism sitter i de väggarna. Läs hela recensionen.

Lövåsgården. Nära till spåren och trädgränsen

Skinnsoffan framför öppna spisen i ett av allrummen är perfekt ställe för en aperitif. Här finns känsla av fjällhotell. Middagen håller en hyfsad nivå utan att nå några större höjder. Läs hela recensionen.

Sporthotellet i Idre. Bemötande i toppklass

Sporthotellet i Idre är ett enkelt billig hotell där personalens vänlighet och serviceanda överträffar det mesta. Läs hela recensionen.

Pernilla Wiberg Hotel. Bekvämt mitt i backen

Det är bara att gå runt hörnet på hotellet och spänna på sig skidorna. Bekvämare än så kan det nästan inte bli. Hotellet är trevligt på ett avslappnat sätt. Läs hela recensionen.

Foto:

Resa hit

Idre och Grövelsjön ligger längst upp i nordvästra Dalarna, nära gränsen till Norge. Enklast är att ta tåg till Mora, därifrån går buss 104 via Idre till Grövelsjön. Tur och retur från Stockholm och Malmö kostar cirka 1 000 kronor.