Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-17 15:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/i-madrid-ar-maten-central/

Resor

I Madrid är maten central

Bläckfisk serverad med äppelmos på den exklusiva restauranger La Maruca Santander i området Salamanca.
Bild 1 av 6 Bläckfisk serverad med äppelmos på den exklusiva restauranger La Maruca Santander i området Salamanca.
En klassisk Madridfrukost, kaffe med mjölk, rostat bröd med tomatkräm och apelsinjuice, på café Cafelito.
Bild 2 av 6 En klassisk Madridfrukost, kaffe med mjölk, rostat bröd med tomatkräm och apelsinjuice, på café Cafelito.
Bild 3 av 6 Vinos de Madrid är en av Spaniens 69 officiella vinregioner. Vingårdarna, däribland El Regajal i Aranjuez strax utanför Madrid, är sällan öppna för privatbesök men det finns flera organiserade turer att ansluta till.
Bild 4 av 6 Råvarorna får ofta tala för sig själva och kockarna är skickliga på att lyfta fram smaker. En måltid är ofta en mix av flera olika rätter med rena smaker. Här på välrenommerade restaurangen Sala de Despiece i området Chamberí.
Bild 5 av 6
Fram till 1970-talet fanns en inomhusmarknad på torget Plaza del San Ildefonso i Malasaña. Hundra meter bort på Calle Fuencarral har nu marknaden återuppstått i ny skepnad. Tre våningar stort och med streetfoodinriktning är Mercado de San Ildefonso ett bra ställe att prova sig fram bland spansk mat.
Bild 6 av 6 Fram till 1970-talet fanns en inomhusmarknad på torget Plaza del San Ildefonso i Malasaña. Hundra meter bort på Calle Fuencarral har nu marknaden återuppstått i ny skepnad. Tre våningar stort och med streetfoodinriktning är Mercado de San Ildefonso ett bra ställe att prova sig fram bland spansk mat.

Mitt i landet, mellan högplatån La Mancha och bergen Sierra de Guadarrama, breder Spaniens huvudstad ut sig med sitt myller av barer, restauranger, museer och stora parker. DN guidar bland kaffekoppar, gourmettapas och Madridviner till en av världens bartätaste städer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in