Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 03:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/japan/allt-ar-gott-i-matens-rike/

Resor

Allt är gott i matens rike

Bild 1 av 8 En man kokar ramensoppa i utkanten av fiskmarkanden Tsukiji.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 2 av 8 Stora tonfiskar rensas på fiskmarknaden Tsukiji.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 3 av 8 Till alla sorters japansk mat serveras Iskall sake.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 4 av 8 Dags för sake på en izakaya, en typ av populär after work-bar som också serverar mat.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 5 av 8 Fiskarna läggs i isvatten för att behålla sin fräschör.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 6 av 8 På grillrestaurangen Torimikura Chaya är stämningen familjär och högljudd.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 7 av 8 Japanska kockar visar sin skicklighet genom att skära ut ark ur en gurka.
Foto: Stefan Wettainen
Bild 8 av 8 Utbudet av fisk, skaldjur och mollusker är enormt på den legendariska fiskmarknaden Tsukiji.
Foto: Stefan Wettainen

I Tokyo finns flest trestjärniga krogar i världen. Ändå kan det vara på en liten sylta man hittar de godaste rätterna. DN:s matskribent lät sig uppslukas.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in