Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 16:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/kina/kinas-magiska-isfestival/

RESOR

Kinas magiska isfestival

Varje vinter sågas stora isblock ur Songhuaflodens is och baxas till Harbin där de blir byggklossar i de flyktiga mästerverken som byggs upp.
Varje vinter sågas stora isblock ur Songhuaflodens is och baxas till Harbin där de blir byggklossar i de flyktiga mästerverken som byggs upp. Bild: Torbjörn Petersson

En kopia av Kinesiska muren är ett stående inslag på snö- och isfestivalen i Harbin i norra Kina. Andra lättsmälta bidrag är iskyrkor, isdrakar och ett sextio meter högt istorn som hyllar den kinesisk-koreanska vänskapen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.