Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/mali/berget-skyddar-dogonernas-saregna-kultur/

RESOR

Berget skyddar dogonernas säregna kultur

Dagens dogonbyar breder ut sig på slättlandet ovanför Bandiagaras klippbranter, som här Songo. De toppiga magasinhyddorna med snidade dörrar blandar sig med platta boningshyddor.
Dagens dogonbyar breder ut sig på slättlandet ovanför Bandiagaras klippbranter, som här Songo. De toppiga magasinhyddorna med snidade dörrar blandar sig med platta boningshyddor. Bild: Nils Ekstrand

Dogonerna har en egen religion, en egen byggnadsstil och ett eget rättssystem. Och deras mask­danser är en färgsprakande upplevelse.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.