Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 14:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/mobilen-ett-maste-pa-selfiemuseet/

Resor

Mobilen ett måste på selfiemuseet

Roliga miljöer gör det kul att ta selfies. Varför inte när man låtsas äta jättestor mat? Foto: The Museum of Selfies

Älskar du att ta selfies? Då är selfiemuseet i Los Angeles rätt plats för dig! Detta interaktiva museum inte bara tillåter att ­besökarna tar selfies, de uppmuntras i allra högsta grad att göra det.

Här får vem som helst möjlighet att känna sig som en Instagramcelebritet under en dag genom att ta roliga selfies mot olika bakgrunder. Varför inte från taket på högsta byggnaden i ­Hollywood? Eller från ett rum som är vänt upp och ner? Eller när du simmar bland guldmynt i ett badkar?

Rum efter rum bjuder på otaliga möjligheter att ta selfies i olika miljöer. Några av de mest populära är en tron inspirerad av tv-serien ”Game of thrones” tillverkad av selfie­pinnar, och en swimmingpool full med emojisar.

Selfiemuseet i Los Angeles uppmuntrar ­besökarna att ta selfies! Foto: The Museum of Selfies

På museet kan man också titta på konst inspirerad av sociala medier och få veta mer om hur selfien blev en del av modern kultur. Man berättar också om självporträttets historia och utveckling fram till i dag. Vem visste till exempel att självporträtt faktiskt har rötter 40.000 år tillbaka i tiden? Man tar även upp den psykologiska aspekten bakom fenomenet. Varför tar man egentligen selfies?

Museet öppnade 2018 och har gjort stor ­succé. Därför bestämde man sig i år för att expandera och starta ytterligare ett selfiemuseum i Las ­Vegas.

”Game of thrones”-tronen är tillverkad av selfiepinnar. Foto: The Museum of Selfies

 

Läs fler resereportage