Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Resor

Nutida konst i snygg förpackning i Milano

Till Fondazione Prada i Milano måste man gå om man är intresserad av nutida konst. Museet en bit utanför centrum öppnade för tre år sedan.

– Tror du att de släpper in mig i min blus som kostade 100 kronor på rean, undrar jag ironiskt. Mitt italienska sällskap förstår inte riktigt ironin och nickar tveksamt medan han tittar på min svarta top.

Vi befinner oss på Fondazione Prada i Milano. Hit måste man gå om man är intresserad av nutida konst.  Även om man är klädd i billiga blusar.

Snygga Fondazione Prada öppnade i maj 2015 då Miuccia Prada gjorde om ett gammalt destilleri som består av sju stora byggnader. De är i dag fyllda med nutida konst från internationellt kända – och mindre kända – artister. Designen står den holländska arkitektbyrån OMA och Rem Koolhas för. Ett foto taget utanför den guldfärgade byggnaden som lyser så vackert i kvällsljuset pryder vilket instagramkonto som helst.

Museets bar – coola Bar Luce – är ritad av filmregissören Wes Anderson.
Museets bar – coola Bar Luce – är ritad av filmregissören Wes Anderson. Foto: Attilio Maranzano/Fondazione Prada

Strax intill ligger baren Bar Luce, ritad av regissören Wes Anderson och visst känns det som att vara med i en av hans filmer när man står vid bardisken. I La Torre, tornet, som öppnade nu i vår även en ny restaurang med takterrass.

Museet ligger en bit utanför centrum men är helt klart värt ett besök när man är i Milano. Billiga blusar till trots.

Guide.Fondazione Prada

Land: Italien.

Adress: Largo Isarco, 2, Milano.

Entré: 100 kronor fullt pris, 80 kronor för studenter upp till 26 år, gratis under 18 och över 65 år, fritt inträde även för rörelsehindrade.

Hemsida: www.fondazioneprada.org

Övrigt: Man kan boka guidade visningar på www.visit.milano@fondazioneprada.org men det kostar 800 kronor utöver biljettkostnaden. En espresso på Bar Luce är ett måste.