Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 06:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/smaka-pa-halkidiki/

Resor

Smaka på Halkidiki

Från restaurang Kamares på Eagles Pallas Hotel i Ouranoupoli är utsikten över Agio Orosbukten bedårande, maten likaså.
Från restaurang Kamares på Eagles Pallas Hotel i Ouranoupoli är utsikten över Agio Orosbukten bedårande, maten likaså. Foto: Jörgen Ulvsgärd

En dryg timmes bilresa söder om Thessaloniki hittar man en mycket genuin del av Grekland. Halvön Halkidiki med sina tre landtungor ­Kassandra, Sithonia och Athos, ligger inbäddad i ett böljande landskap, omgiven av ett kristallklart vatten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in