Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 01:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/spanien/spanien-i-nytt-ljus/

RESOR

Spanien i nytt ljus

Bild 1 av 6 Det gamla pilgrimsmeckat Galicien i nordvästra Spanien.
Bild 2 av 6 Fridfulla Cambados är berömt för sina skaldjur, i synnerhet musslorna. Skördeplatserna går i arv mellan generationerna.
Bild 3 av 6 Den kontroversiella Kulturstadens tak är klätt med hundratusentals stenplattor. Projektet med teatrar, bibliotek och museer har redan kostat fyra gånger mer än beräknat.
Bild 4 av 6 Vandringsstav och snäckskal kring halsen; en pilgrim pustar ut vid Santiago de Compostelas katedral.
Bild 5 av 6 Männen i Cambados ser till sina båtar. Efteråt är bykrogen mötesplats, kanske med ett glas av det lokala vinet albariño.
Bild 6 av 6 Pilgrimsmusslan – både som mat och religiös kitsch – är stadens, traktens och apostelns symbol.

Nej, det är inte Irland. Men det gamla pilgrimsmeckat Galicien i nordvästra Spanien har faktiskt mer gemensamt med den keltiska kulturen än det Spanien vi är vana vid.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.