Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/sverige/varmt-och-skont-i-fjallen/

RESOR

Varmt och skönt i fjällen

Bild 1 av 8 Huvudbyggnaden på Fjällnäs hotell uppfördes 1882.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 8 Tre spabesökare njuter av den varma utomhusbassängen och utsikten över sjön Malmagen.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 8 En antik persisk matta och stolar av dansk design bidrar till den stilrena familjära känslan i verandarummet. Utanför fönstren börjar vildmarken.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 8 Som liten bodde Hans Ahlinder i en av granngårdarna. Han gick över till pensionatet för att titta på de uppstoppade djuren som fortfarande finns utplacerade litet varstans. "Jag tänkte att en gång skulle jag komma hit och bli ompysslad", säger han.
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 8 I Villa Ugglebo bodde prins Carls adjutant som hette af Ugglas. Flygeln är uppkallad efter honom. Superlyx utan den besvärande hotellkänslan. I stället är det familjärt och påkostat och med vildmarken alldeles utanför fönstret.
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 8 Hans Ahlinder och hans fru tycker att de nya ägarna har lyckats bevara den familjära atmosfären från förr och samtidigt skapa en väldigt hög standard. "Det är inte många ställen som kan kombinera ett sådant här boende med närheten till en så orörd fjällnatur", säger han.
Foto: Anette Nantell
Bild 7 av 8 Frukostbuffén är rejäl och från den plockar var och en med sig en lunchlåda till backen eller spåret.
Foto: Anette Nantell
Bild 8 av 8 Johan von Friesendorff har tagit ett snabbdopp i den femgradiga sjön Malmagen, som ska vara så ren att man kan ta sig en slurk. Johan var här som barn och har nu återvänt till Fjällnäs för att fira sin fyrtiofemårsdag med sin pappa och bror.
Foto: Anette Nantell

Trenden med spa på fjällhotell håller i sig. För barnfamiljer och de som inte vill stå på skidor hela tiden betyder aktiviteterna utanför pisterna allt mer. Och vad är bättre när det är kallt ute än ett varmt bad? Ett fjällhotell måste för att locka gäster i dag helt enkelt ha en badanläggning. Vi tog av oss skidorna och hoppade ner i en av de mest omtalade: Mii Gullo spa på anrika Fjällnäs hotell i Funäsfjällen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.