Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 17:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/ta-taget-fran-hav-till-djungel/

Resor

Ta tåget från hav till djungel

Bild 1 av 3 Vid Marumbibergens skarpa toppar skär Serra Verde Express genom molnen och tågets silverfärgade vagnar blir ett med omgivningen.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 2 av 3 Curitiba är porten till kända naturområden som våtmarkerna i Pantanal och de berömda Iguazofallen på gränsen till Argentina.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 3 av 3 Florianópolis utsågs nyligen av en tidskrift till ”det bästa stället att bo och vistas på i Brasilien”. Staden är belägen på en ö som rymmer mängder av vackra lugna stränder, men också tuffare stränder som blivit ett centrum för surfare från hela världen.
Foto: Jörgen Ulvsgärd

Staden Curitiba i Brasilien är porten till Pantanals våtområden, Iguazufallen, men också start- eller slutpunkten för den spektakulära tågresan med ”Djungelexpressen” via Morretes ett par mil från hamnstaden Paranaguá och den populära badorten Florianó­polis lite längre söderut.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in