Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 01:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/till-hast-genom-emiraten/

Resor

Till häst genom emiraten

Bild 1 av 5 Det guldgula ljuset smeker sanddynstopparna när vi kommer i full galopp mellan dynorna.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 2 av 5 Att uppleva den magiska ökenmiljön till häst är en oslagbar upplevelse. Allt fler turister vill göra något annorlunda vid sidan om shoppingen och strandlivet och då ligger ett ridäventyr i öknen nära till hands.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 3 av 5 Allt är inte guld som glimmar i Dubai men mycket är det och inte minst i basarområdet i den äldsta delen av staden som bland annat rymmer den välkända, Guldsoukken.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 4 av 5 Uppe i ett gammalt fort i Hajarbergen i Förenade Arabemiraten möter jag eremiten Said Ali Jumá. Hans hem är bokstavligt talat hans borg. Det moderna livet har han ingen dragning till.
Foto: Jörgen Ulvsgärd
Bild 5 av 5 Khalil har falkträning som sin stora hobby. Nästan all sin tid tillbringar han här ute i öknen med sina falkar. Falken är ett magiskt djur och att bedriva jakt med den har urgamla anor. I dag utövas jakten mestadels utanför landet där jaktbytena är bättre.
Foto: Jörgen Ulvsgärd

Att möta Förenade arabemiratens ökennatur till häst är en mäktig upplevelse som knyter an till en arabisk tradition. DN reste till Dubai men lämnade shoppingstråken och skyskraporna för sandvidderna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in