Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 18:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/toronto-bade-stad-och-bad/

Resor

Toronto – både stad och bad

Bild 1 av 8 CN Tower i Toronto är ett av världens högsta torn. Utsikten är förstås fantastisk – om vädret är klart och särskilt om man betalar dyrt för de högsta nivåerna.
Foto: Shutterstock
Bild 2 av 8 Toronto är berömt för sin kosmopolitiska, mångkulturella prägel. Den är mer än en myt, med områden med mycket olika karaktär och storstadskänsla. Stadens China town ligger centralt.
Foto: Shutterstock
Bild 3 av 8 Woodbine Beach, mitt i Toronto, är en långgrund oas för både bad och beachvolleyboll.
Foto: Sanna Torén Björling
Bild 4 av 8 Ishockeyn har förstås en stolt och central plats, men på museet ”Hockey hall of fame” behöver man inte heller skämmas för att vara svensk. Här finns en rad svenska ishockeystjärnor representerade.
Foto: Sanna Torén Björling
Bild 5 av 8 Fiskar, maneter och andra vattendjur finns vackert presenterade på Ripleys akvarium.
Foto: Sanna Torén Björling
Bild 6 av 8 Toronto är Kanadas största stad och en stad som växer snabbt. Antalet skyskrapor har flerdubblats under det senaste decenniet.
Foto: Sanna Torén Björling
Bild 7 av 8 Royal Ontario Museum är ett av Nordamerikas största museer med fokus på konst, kultur och historia, och har över en miljon besökare per år. Byggnaden är minst sagt uppseendeväckande.
Foto: Shutterstock
Bild 8 av 8 29 svenskar har valts in i Hockey hall of fame.
Foto: Shutterstock

Toronto är den mångkulturella stad den framställs som. Det är också en stad som erbjuder alltifrån härligt strandhäng till ishockeymuseer. I år fyller Kanada dessutom 150 år – också det ett skäl att åka dit.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in