Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 05:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/usa/en-fristad-for-frisinnade/

Resor

En fristad för frisinnade

Bild 1 av 5 James Anthony Johnsons sång och gitarrspel genererar många dollar av förbi­passerande som slänger sedlar i insamlingsburken han har framför sig. Johnson kan inte tänka sig att bo någon annanstans än i Austin.
Foto: David Magnusson
Bild 2 av 5 Austin Motel öppnade 1938 och har kämpat hårt för att behålla den gamla charmen. Hotellet bjuder på en chic fläkt av ”Mad men”.
Foto: David Magnusson
Bild 3 av 5 Adam Engelman och hunden Dog (jo, den heter faktiskt så) pustar ut i Zilker Park, ett av Austins många grönområden.
Foto: David Magnusson
Bild 4 av 5 Adria Cogar och Lacey Austin brukar slinka in på Magnolia Café sent på natten för att äta gedigen bakfyllemat. Dagtid blir det Eggs Benedict.
Foto: David Magnusson
Bild 5 av 5 På Magnolia Café äts det bokstavligt talat blåbärspannkakor med lönnsirap dygnet runt.
Foto: David Magnusson

Austin har blivit en flummig fristad i den stockkonservativa delstaten. Inte konstigt att det säljs kaffemuggar, tröjor och kylskåpsmagneter med stadens slogan: ”Keep Austin weird.”

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in